Oppositionen - skärp er!

Insändare2019-11-26 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vad ska man säga om riksdagsmännens agerande? Istället för att acceptera att man inte fick regeringsmakten sitter man i ett hörn och tjurar. Som opposition borde man i stället jobba aktivt och konstruktivt i förhandlingarna.

Nu tar oppositionen varje tillfälle i akt att rikta misstroende mot ministrarna. Att kritisera en regering och dess arbete ska oppositionens riksdagsledamöter göra, men att ta till misstroendeförklaring på det sätt som det gjorts nu är verkligen lågt. 

Den senaste i raden att rikta misstroende är Jonas Sjöstedt (V) och han söker stöd av SD, M och KD för att fälla arbetsmarknadsministern. Att Vänsterpartiet skulle falla så djupt trodde jag aldrig.

Däremot är SD, M och KD agenda uppenbar – fäll varje minister i Löfvens regering så att man själva kan ta makten utan demokratiska val, för man vet att den vägen är stängd. 

Det är beklämmande när SD-politiker säger att framgången beror på att partiet har breddat sig. Det är inte sant, SD är fortfarande ett enfrågeparti. Glöm inte att de sympatiserar med Putin, Le Pen, Orban och tillhör samma partigruppering i EU. 

Svenska folket förtjänar politiker som är pragmatiska istället för populistiska.