Orättvist att Årbyskolan får skulden för knivdådet

Vi på Årbyskolan älskar Årby och människorna här, skriver elever.

Vi på Årbyskolan älskar Årby och människorna här, skriver elever.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2023-06-12 07:41
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det som hände vid Munktell har gått över till Årbyskolan. Där elever från Årby var på fel ställe på fel tidpunkt. Bara för att några var inblandade så behöver det inte gå över till hela skolan. Det som hände var tråkigt och trist. Inte bara för att vissa blev skadade utanför Årby, och Årbyskolan fick skulden. Det här är orättvist! Årby förtjänar inte det här! Människorna förtjänar inte det här, speciellt inte barnen. 

Årby framställs som ett dåligt ställe, men det finns fullt med saker att göra här. Det är inte Årby som är problemet utan det är vissa människor som förstör jättemycket. Skolan är den tryggaste platsen för ett barn att vara på. Skolan är fantastisk, det finns snälla lärare och snälla barn.

Det finns massor med saker att göra i Årby, till exempel spela fotboll, ha picknick, grilla, leka vattenlekar. Det är tråkigt att man inte längre kan utnyttja parken och allt annat roligt lika mycket som man kunde förut. 

Alla tycker olika om Årby. Vissa kanske tycker att Årby är farligt eller dåligt medan andra älskar Årby jättemycket. Det gör vi på Årbyskolan, vi älskar Årby och människorna här.