Ordna fler parkeringar i Strängnäs centrum

Insändarskribenten menar att bilister verkar generellt inte vara välkomna i Strängnäs utan ska bötfällas och helst parkera så långt ifrån stadskärnan som möjligt.

Insändarskribenten menar att bilister verkar generellt inte vara välkomna i Strängnäs utan ska bötfällas och helst parkera så långt ifrån stadskärnan som möjligt.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-05-15 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser i Strengnäs Tidning artikeln ”Stadsvärden:"Borde vara gågata här istället" den 9/5. Förvånas igen över kommunens inställning till parkering i denna stad. Bilister verkar generellt inte vara välkomna i Strängnäs utan ska bötfällas och helst parkera så långt ifrån stadskärnan som möjligt. Höga avgifter vid resecentrum, max 2 timmar här och 4 timmar där.

Sedan klagas det på att vi inte handlar i centrum. Vad blir det för konsekvenser för butikerna om Trädgårdsgatan görs om till gågata och p-platser försvinner? Det är redan trångt i Präntarens garage och på Ica-parkeringen. Det är sommartid som staden har flest besökare. Butikerna och många handlare skulle nog hellre se att alla p-platserna på Trädgårdsgatan återinfördes. 

Angående Sundbyvägen så har det vid flera tillfällen framförts önskemål till kommunen om fler p-platser vid skolorna. Även andra lösningar har föreslagits för att förbättra framkomligheten och säkerheten när det gäller bland annat avlämning, busshållplatser, in- och utfarter. Men det händer inget. Hur vore det om man skapade bra lösningar för biltrafiken istället för att försvåra, bötfälla eller hänvisa till cykel?

Det är som att man inte vill kännas vid att många jobbpendlar till annan ort, bor utanför stadskärnan, behöver skjutsa barn till förskola/skola samt måste ta bilen när man ska handla. Det byggs så det knakar i Strängnäs så folk som flyttar hit och betalar skatt är tydligen bra. Men om man kör bil och behöver parkera i stan är man inte lika välkommen. Hur naivt är inte det? Året är 2020 och bilen är här för att stanna - lös problemen istället.