Orimliga renoveringar av hyreslägenheter

Hur är det möjligt att flera stora hyresvärdar i Eskilstuna kontinuerligt tillåts att renovera lägenheter så fort som en hyresgäst flyttar ut. Skriver insändarskribenten.

Hur är det möjligt att flera stora hyresvärdar i Eskilstuna kontinuerligt tillåts att renovera lägenheter så fort som en hyresgäst flyttar ut. Skriver insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-12-10 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur är det möjligt att flera stora hyresvärdar i Eskilstuna kontinuerligt tillåts att renovera lägenheter så fort som en hyresgäst flyttar ut. Man renoverar och höjer hyrorna till helt horribla kostnader för den som hyr. Till exempel i Nyfors kostar idag en två på 59 kvadratmeter över åttatusen kronor i månaden. Det är på tok för mycket för en så liten lägenhet bör väl som högst kosta under femtusen kronor.

När de renoverar så målas det i regel bara i vitt både väggar och tak och det ger en ljusare miljö men tyvärr faller det där eftersom det mer eller mindre liknar en vårdinstans där allt ska vara vitt. Vill man sedan som hyresgäst tapetsera så får man i regel då återställa till det vit färgade väggarna. Jag anser att det är helt åt skogen att politikerna och regeringen inte gör någonting åt saken utan man låter detta fortgå. Man ser hur människor knappt har råd att bo i en lägenhet längre och absolut inte våra pensionärer.

Regeringen har vid något tillfälle uttalat sig om att man borde sänka hyrorna och sätta stopp för dessa så kallat "lyxrenoveringar." Men att hyresbolagen år efter år för ägna sig åt detta är bara så fel det kan bli och för att få stopp på detta måste många gå samman och protestera mot detta elände och framför allt kanske få med de lokala politikerna på tåget. 

Vi måste alla dra vårt strå till stacken som hyresgäster för under dessa renoveringar får vi inga hyreslättnader vi får till exempel vara utan kall och varmvatten under en dag när de renoverar man kan även bli störd av deras evinnerliga användande av maskiner när de bilar upp golv.