Otydligt från Liberalerna i abortfrågan

Insändare 20 juli 2022 07:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående insändaren "Skydda aborträtten med eldskrift i grundlagen" publicerad den 10 juli.

I en tidigare insändare "Skydda aborträtten med eldskrift i grundlagen" skrev ett antal "toppkandidater" från Liberalerna om behovet att skydda aborträtten i Sverige, vilket är bra. Dock tycker jag att man är otydlig och ospecifik i sin insändare om vad det är man egentligen vill skydda.

I texten står det att "Aborträtten handlar om en kvinnas grundläggande rätt att besluta över sin egen kropp", men dessa liberaler skriver inget om några tidsgränser för detta? I Sverige har vi fri abort upp till vecka 18, det vill säga kvinnan har rätt att "själv bestämma över sin kropp" fram till och med vecka 18, därefter gäller andra regler och kvinnan har inte längre denna rätt att själv bestämma längre.

Vad vill Liberalerna egentligen, är det att behålla den gräns på vecka 18 som vi idag har eller att vecka 28 ska gälla som var den gräns som sattes när aborträtten infördes? Eller vill ni, som ni skriver, att kvinnan ska ha rätt att bestämma detta själv till vecka 40? Det vore väldigt bra med ett förtydligande av er ståndpunkt. 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa