Pälsfritt på tåget borde gälla även mössor

Förbjud pälsmössor i den djurfria vagnen på tågen, tycker insändarskribenten Anette.
Förbjud pälsmössor i den djurfria vagnen på tågen, tycker insändarskribenten Anette.

Insändare 27 februari 2023 06:49
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är inte lätt att resa så här års utan att det kommer in människor med djur i den djurfria vagnen på tåget, hunden Fido får inte åka i djurfri vagn, men har husse gjort en mössa av vovven får han åka med, hur hårresande är inte det?

Den djurfria vagnen, bör vara just djurfri, även för personer som bär farfars gamla rävmössa, tänker att de hedrar mormor genom att bära päls av 50 flådda minkar, har en väst av sprättade kaniner eller trampar på lamm som reducerats till skor.

Det mest hårresande är ändå alla flådda katter, rävar, hundar och andra arter som torterats genom att de långsamt gasats ihjäl, eller att de får en elstav uppkörd i anus och en i munnen för att få elchocker tills de dör, för att reduceras till pälskragar.

Uppdelningen är ju av respekt för medpassagerare, om den djurfria vagnen blir helt djurfri, blir det å andra sidan respektlöst med päls mot passagerare som reser med levande djur i den andra vagnen, så varför inte sluta med päls av respekt för alla?

Päls är oetiskt, miljöskadligt och resurskrävande, över 1,5 miljoner människor i Europa tycker att pälsindustrin ska bort och har skrivit på medborgarinitiativet Fur Free Europe ( Pälsfritt Europa). 

Det pälsfria spåret har även många av världens stora modehus styrt in på och det tåget bör även kollektivtrafiken hoppa på, resan ska inte vara hårresande!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa