Pensionären hamnar alltid utanför

Insändare 23 mars 2023 07:33
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Dagligen skrivs och pratas det om den skenande inflationen som nu har pågått i ett år ungefär. Matpriserna stiger hela tiden.

Jämfört med exempelvis Danmark och Norge har priserna stiger mer i Sverige. Det bor ungefär dubbelt så många människor i Sverige som i Norge vilket betyder att inköpsvolymerna är mycket större vilket borde rendera i lägre priser.

Nyligen kallade finansministern till sig representanter från dom tre stora aktörerna och vad det kommer att leda till återstår att se, förmodligen ingenting.

Facken slåss för lönepåslag, ett högre milavdrag har kommit på plats vilket är på tiden men det finns en grupp som hamnar utanför, nämligen pensionären. Vi bor strax utanför Eskilstuna och någon busslinje finns inte så det är bil som gäller och några avdrag går inte att göra. Fick en höjning på 2 procent, 240 kronor i månaden som makthavarna tydligen tycker ska räcka till att betala höjda priser på mat, drivmedel, el etcetera. Kan väl åka in till stan sex gånger i månaden sedan är pensionshöjningen slut.

Härligt att jämt höra hur mycket våra politiker bryr sig om oss som byggt upp landets välfärd och att vi ska ha det bra. Inte lätt att bli gammal i dagens Sverige.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa