Pensionärer borde få rabatt alla dagar i veckan

Rabatt för oss borde gälla för alla dagar under veckan. Vi äldre har ju den lägsta pensionen och är den grupp som får betala dyrt inom stadskärnan. Skriver Marita i Strängnäs.

Rabatt för oss borde gälla för alla dagar under veckan. Vi äldre har ju den lägsta pensionen och är den grupp som får betala dyrt inom stadskärnan. Skriver Marita i Strängnäs.

Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Insändare2020-09-10 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tag tre betala för två. Våra större Matvaruaffärer har ofta liknande kunderbjudanden. Exempelvis, handla för minst 200 får du två paket kaffe för 50 kronor. Ja tack! Men det gäller inte för oss äldre ensamboende. Vi bor i mindre lägenheter med ont om utrymmen. Äldre som slutat köra bil tvingas handla i innerstäderna där de flesta större affärerna redan flyttat ut till våra köpcentra några mil från stan. Att vara tvungna att alltid handla i innerstan där det saknas konkurrens blir dyrt.

Rullatorer och Dramaten- väskor är de transportmedel vi rör oss med. Därmed handlar vi färskvaror och frukt, kanske till och med ett par gånger i veckan och kommer sällan upp till de 200 kronor som erfordras per tillfällen med ett extrapris på våra två kaffepaket. Här i stan får pensionärerna 5 procent rabatt genom att handla mellan 8-13 tisdagar och onsdagar. ”Vi tackar”! Denna rabatt för oss borde gälla för alla dagar under veckan. Vi äldre har ju den lägsta pensionen och är den grupp som får betala dyrt inom stadskärnan.

Pandemin har också smittat av sej i våra plånböcker. ”Låt någon annan handla åt Er”! Då hjälper du oss med att stoppa smittorisken. Javisst, vi äldre ställer upp om vi har en pålitlig familjemedlem som har tid att handla åt oss. Men redan där blir allting dyrare. ”Sonen ställer sej till exempel inte där och väljer ut min kålrot i önskad storlek. Vågar inte ersätta min vara som tagit slut”. Dessutom inverkar detta på känslan av den instängdhet och isolering som varat så länge nu. Socialt tar corona bort livslusten hos oss äldre/äldre, trots att vi är friska.

Naturligtvis har jag en riktig ”Cliffhanger- klagan” från oss pensionärer i Strängnäs. Vi saknar vårt lilla LIDL här i innerstan. Våra plånböcker var tjockare då. 

Vi fick säkert 5-10 bonus varje gång vi handlade, oberoende av veckodag.