Poliser borde få högre lön

Jag tycker att poliserna ska få mer lön än vad de får idag, skriver signaturen "Orolig 13-åring".

Jag tycker att poliserna ska få mer lön än vad de får idag, skriver signaturen "Orolig 13-åring".

Foto: Tim Aro/TT

Insändare2022-10-13 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker att poliserna ska få mer lön än vad de får idag. För då kommer det att locka fler människor till att utbilda sig till polis. 

För det första gör poliserna ett så pass viktigt jobb och de utsätter sig själva för farliga saker varje dag, de borde få mer lön tycker jag.

För det andra så kommer det att bli mycket tryggare om det blir fler poliser för då finns de mer trygghet i områden som är utsatta. För om det finns fler poliser kommer inte folk hålla på lika mycket som de gör nu i de utsatta områdena.

För det tredje så tjänar en polis i snitt 37 300 i månadslön.  Medellönen i Sverige ligger på 37 100 och poliserna gör ju ett mycket viktigare jobb nu om man tänker på allt kriminellt som händer idag. Asså en elektriker tjänar nästan lika mycket som polis och det tycker jag är lite konstigt om man tänker på de olika jobben de har i samhället.

För det fjärde så kommer ungdomar kunna vara ute senare och ha kul på kvällen om det finns poliser som kontrollerar att inget dåligt händer. Jag vill vara ute och spela fotboll på kvällen men jag får inte för mina föräldrar för de tycker att de händer för mycket på kvällarna.

Man kanske tänker att det blir för dyrt med mer lön till poliserna men de kommer att bli säkrare då. Och jag tänker att säkerheten och pengarna jämnar ut sig med tiden om det blir mindre skadegörelse. För när folk förstör fönster, basketkorgar måste man betala för det.