Polisstation i ASSA:s gamla lokaler – inte rationellt

Att lägga polisstationen i ASSA:s gamla fabriksbyggnader är inte rationellt, inte strategiskt eller försvarbart över huvud taget, skriver B Carlsson.

Att lägga polisstationen i ASSA:s gamla fabriksbyggnader är inte rationellt, inte strategiskt eller försvarbart över huvud taget, skriver B Carlsson.

Foto: Capman

Insändare2021-05-25 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag ser att bygget av ASSA har drabbats av ekonomiska problem men ser inte detta som något enbart negativt.
Med dessa problem hoppas jag att ombyggnationen av gamla ASSA till en ny polisstation kanske också försenas/skjuts upp i så pass stor omfattning att de som beslutat att förlägga en ny polisstation i ASSA-fabriken hinner besinna sig.

Att lägga polisstationen i ASSA:s gamla fabriksbyggnader är inte rationellt, inte strategiskt eller försvarbart över huvud taget.
Strategiskt är placeringen en av de sämsta i Eskilstuna för polisiär verksamhet. Instängd i ett ghetto kommer stora svårigheter att uppstå att i brådskande situationer göra utryckningar eller tvärtom.

Totalförsvarsmässigt en katastrof med omgivande fjärrvärmeverk och en stor rangerbangård.
Här talas om en totalkostnad för ombyggnationen på 800 miljoner kronor och jag är fullständigt övertygad om att denna budget inte heller kommer att hållas. Jag anser att polisen är på fullständigt fel kurs med denna placering.

Om nu polisen måste ha EN polisstation finns bättre platser för detta och då skulle man dessutom kunna tillskapa ett rättscentrum där både domstol, åklagare, häkten, kronofogden och polisen får plats.

Ett annat alternativ är att behålla nuvarande polisstation och bygga ytterligare en station dit delar av verksamheten förläggs.
Att byta planerad plats för en ny polisstation vore inte heller något unikt för så har skett ett antal gånger för att nu hamna på den hittills sämsta platsen.

Sprid polisens gracer genom att bygga en filial mellan Årby och Skiftinge.