Politiken i Strängnäs förvirrar

Snart val och beslut ska fattas. Hyfsat överskådligt för riksdagen men i kommunvalet är det värre, skriver signaturen 
"Kommunalt partilös väljare".

Snart val och beslut ska fattas. Hyfsat överskådligt för riksdagen men i kommunvalet är det värre, skriver signaturen "Kommunalt partilös väljare".

Foto: Åsa Wallin

Insändare2022-09-05 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Snart val och beslut ska fattas. Hyfsat överskådligt för riksdagen men i kommunvalet är det värre. Fullständigt obegripligt till och med.
Tänker att jag är borgerlig och antagligen moderat men nåt jag definitivt inte är så är det socialdemokrat. Ändå måste man dras med dem om man ska rösta på moderaterna och vice versa. Vems politik blir det då och i vilka frågor?

Som väljare har man ingen aning efter valet vad man egentligen får med partier som står så långt ifrån varann ideologiskt. Är det ens någon idé att reflektera över ert program och vad ni påstår vilja driva igenom som enskilt parti? Jag är inte emot samarbete men varför denna allians i Strängnäs? Den skulle ju aldrig förekomma i riksdagen så varför här?

Kan inte bli annat än rörigt - vilket det också har varit. Hur är det ens möjligt och tänkbart att fatta det beslutet? Moderaterna hade kunnat valt att gå ihop med Kristdemokraterna, Liberalerna, Sverigedemokraterna och Strängnäspartiet i någon form även på kommunnivå men nej. Varför inte? Förklara detta för mig som inte förstår upplägget. Pengar, kontakter, makt...vad handlar det om? Ja inte är det politik i alla fall. Vad jag förstår blir det samma visa framåt om de får fortsätta styra. Kan inte se fördelen med det upplägget överhuvudtaget. Inte förvånande om folk röstar blankt i kommunvalet för bakvänt är vad det är. Taktikrösta låter som en plan - men på vad då?