Politiken lämnar förvaltningen vind för våg

"Utan stark politisk ledning som talar om VAD som ska göras, gör förvaltningen ingenting", skriver Lennart Nilsson.

"Utan stark politisk ledning som talar om VAD som ska göras, gör förvaltningen ingenting", skriver Lennart Nilsson.

Foto: Anna Hübsch

Insändare2024-06-08 06:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det politiska livet i Strängnäs är dött! Tongivande grupper av M- och S-politiker har bildat en styrande koalition som inte har fullt stöd hos deras respektive väljare och oppositionen är obefintlig.

Oppositionspartierna, (L), (KD), (C), (LP), (SD) och (V), som vart och ett är obetydligt, sticker upp näsan ibland, kippar efter luft och tycker något i en viss fråga. Dock aldrig samordnat, vilket ändå skulle ge en viss tyngd och inge deras respektive väljare en förhoppning om att de ändå skulle kunna ha en viss påverkan på den lokala politiken. 

Den styrande koalitionen har nu haft nio år på sig att visa att deras samgående inte var en lycklig lösning för oss kommuninvånare. När två politiska partier med diametralt olika ideologier, under svag ledning, ska utveckla kommunala kärnverksamheter har förvaltningen lämnats vind för våg. Utan stark politisk ledning som talar om VAD som ska göras, gör förvaltningen ingenting. Möjligen bygger man ett badhus.

Resultatet har blivit att skolan är en förskräckelse, äldreomsorgen laboreras det med, stan har blivit otrygg och kommunalskatten är onormalt hög.

Kommuninvånare! Tyvärr är det drygt två år till nästa kommunalval, lång tid med rådande förhållande, men då är det nödvändigt att det sker en förändring. Under tiden är det viktigt att vi, var och en, agerar utifrån de förutsättningar vi har för att skapa opinion för ett bättre Strängnäs, med en tydlig politisk ledning.