Politiker bryr sig inte om timida gamla husmödrar

Bryr sej någonsin våra politiker om oss timida gamla husmödrar som faktiskt hjälpt fram ER till den position Ni sitter på 2022? Skriver Marita i Strängnäs ”88”. Personen på bilden har ingen koppling till insändaren.
Bryr sej någonsin våra politiker om oss timida gamla husmödrar som faktiskt hjälpt fram ER till den position Ni sitter på 2022? Skriver Marita i Strängnäs ”88”. Personen på bilden har ingen koppling till insändaren.

Insändare 20 september 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Du har haft för låg inkomst. Javisst! Det har jag alltid tyckt! Tycker inte du och förresten Ni alla detsamma? Även Ni som styr helt oberoende av politisk färgskala under valåret fram till 2022. Vi husmödrar som bildade familj räknat från 1930- 40 -50 ja ända fram till långt in på 1960-talet hade ingen egen privatinkomst alls. Vi fick lov att stanna hemma vid spisen, föda barn, fixa mat på bordet, lappa och laga till familjen. 

Våra arbetstider var redan då flexibla med obetald övertid och några arbetskläder fick vi inte betalt till ens för våra slitstarka karlar. Men, men inför Valåret 2022 har det osat doftande positivt stekos från valfläsket redan nu hösten 2021.

Bråttom, bråttom för de politiska partierna att bjuda över varandra. Oj, oj, vi ska få höjd pension redan från nästa månad. Vår nuvarande regering har skickat ut meddelandena. Va bra, äntligen! Har ni fått ert besked undrade någon inom gänget av oss PRO are i 80–90 och nästa 100 årsgruppen? Följden, svaren alltså blev till ett flatskratt från dem som haft inkomster och nått upp till det lönetak som utgör normen. De stackare som får fortsätta att leva på existens- minimum brast i gråt: ”Ja, ja som väntat. Men tack och lov är vi vana att hushålla med våra små medel”. 

Bryr sej någonsin våra politiker om oss timida gamla husmödrar som faktiskt hjälpt fram ER till den position Ni sitter på 2022? Tyvärr kan inte de flesta av oss äldsta följa med Digitalt inför Valet 2022. Vi kan inte ens leta reda på rent historiska FAKTA. ”Vilken politik har byggt ett Sverige för oss som blivit akterseglade?– Vilken politik gör allt för att stoppa våra skattepengar i de egna fickorna”? Hör NI! Det är vår tur NU."

Ämnen du kan följa