Politisk stabilitet bra för Strängnäs

Insändarskribenten menar att Strängnäs kommun har gått från att vara en politiskt instabil kommun till att idag ha en stark politisk majoritet.

Insändarskribenten menar att Strängnäs kommun har gått från att vara en politiskt instabil kommun till att idag ha en stark politisk majoritet.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2019-10-19 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till debattartikeln "Vad står Jacob Högfeldt (M) för?" publicerades 10 oktober.

Frågan ställs i en debattartikel och kan besvaras genom det Moderata valprogrammet och den majoritetsförklaring som ligger till grund för den förda politiken. Jag och Moderaterna vill ta ett långsiktigt ansvar för helheten. Har man den ambitionen kan man inte alltid stå på ideologins barrikader men man kan stå på den positiva utvecklingens barrikader. Strängnäs kommun har gått från att vara en politiskt instabil kommun med många olika koalitioner till att idag ha en stark politisk majoritet. De svaga koalitionerna har inte varit bra. Idag börjar vi se resultat av den politiska stabilitet som vi har haft de senaste åren, fastighetsbolag och investerare bedömer Strängnäs som en plats med låg politisk risk och investerar därför gärna i vår kommun. Det är jag stolt över och det är bra för Strängnäs kommun och bra för oss invånare. Vad jag inte vill är att överlåta till tre herrar som kallar sig Strängnäs Ekonomiska Råd att sätta bilden av vår kommun. Nej, jag vill tillsammans med ett engagerat civilsamhälle och en organisation med drivna och kompetenta medarbetare fortsätta stärka vår ekonomi och utveckla våra verksamheter och vår kommun som en plats för boende, bildning och besök. Jag vill leda en organisation med stark känsla av tillit där vi i politiken anger en riktning som attraherar de mest intressanta aktörerna och de skickligaste medarbetarna. Det som de tre skribenterna beskriver som förlorade år är i huvudsak direkt felaktigt och speglar inte verkligheten. Jag kommer fortsätta att leda vår kommun med ett modernt ledarskap, pragmatism och stärkt invånarnytta i fokus.