Populisten Ulf Kristersson har vaknat igen

Populisten Ulf Kristersson har vaknat igen! I sakpolitiken har inte Ulf Kristersson och Moderaterna något nytt att komma med efter sommarlovet. Skriver Gösta Johnsson.

Populisten Ulf Kristersson har vaknat igen! I sakpolitiken har inte Ulf Kristersson och Moderaterna något nytt att komma med efter sommarlovet. Skriver Gösta Johnsson.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2020-08-29 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Populisten Ulf Kristersson har vaknat igen! I sakpolitiken har inte Ulf Kristersson och Moderaterna något nytt att komma med efter sommarlovet. Nej det är samma mantra sedan tidigare som man försöker trumma in hos medborgarna, ändra coronastrategi och lås in alla gängkriminella så blir Sverige ett bättre land att leva i. Sveriges hantering av coronapandemin ska ju utredas av en coronakommission som skall presentera sin utvärdering i form av en rapport innan nästa val. Därför finns det ingen anledning att ändra på något under pågående pandemi och slutsatsen när det gäller Ulf Kristerssons förslag är att det som vanligt är populistiskt och ologiskt.

Gängkriminaliteten är tyvärr ingen ny företeelse, den fanns även under perioden 2006-2014 då Alliansen med Nya Moderaterna, KD, C och L regerade. De ungdomar i utsatta områden som under 2006 var 12-14 år och på väg in i kriminalitet är idag 18 - 20 år och många är idag de yrkeskriminella som nu dödar varandra och tyvärr ibland även oskyldiga. Varför gjorde inte Nya Moderaterna och du Ulf Kristersson något när ni hade regeringsmakten i åtta år?

Ni genomförde inte en enda reform för att bryta gängkriminaliteten och det är just de kriminella som då växte upp som dagens samhälle får leva med. Om vi alla tillsammans ska komma till rätta med välfärdsfrågorna med cornoapandemin, gängkriminalitet, migration etc räcker det inte att som Ulf Kristersson och Moderaternas rättspolitiska talesperson Jacob Forsell bara kritisera. Den sistnämnde låter som när man spelar en sprucken grammofonskiva, nej, nej, nej….