Premiera byggandet av nya trygghetsbostäder i Strängnäs

I Strängnäs kommun har vi sedan ett antal år flera trygghetsbostäder men det räcker inte, skriver Magnus Stuart (M) riksdagsledamot.
I Strängnäs kommun har vi sedan ett antal år flera trygghetsbostäder men det räcker inte, skriver Magnus Stuart (M) riksdagsledamot.

Insändare 31 augusti 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De närmaste åren kommer vi vara många som hör till gruppen seniorer. 

Vi seniorer vill att livet som senior ska kännetecknas av hög livskvalitet och därför måste även bostadsmarknaden fungera. Vi måste se till att det även fortsatt finns en god tillgång till bra bostäder för oss äldre. Strängnäs kommun måste fortsätta utveckla och premiera byggandet av nya trygghetsbostäder inom de närmaste åren. En trygghetsbostad är en boendeform som har tillkommit för att ge äldre en större gemenskap och mer trygghet. Det är en boendeform som inte kräver något biståndsbeslut från kommunen utan du hyr eller köper din bostad på eget initiativ.

Det finns en stor variation av trygghetsbostäder runt om i landet, även om den gemensamma nämnaren är trygghet, tillgänglighet och med gemensamhetsutrymmen för samvaro, hobby och rekreation.

Mången äldre lever i ensamhet och då kan en trygghetsbostad ge ett aktivt liv och underlätta för den som vill få ett socialt umgänge på egna villkor.

I Strängnäs kommun har vi sedan ett antal år flera trygghetsbostäder men det räcker inte. Vi Moderater vill nu fortsätta premiera byggandet av nya trygghetsbostäder och genom god planering skapa även andra attraktiva bostäder för våra seniorer. Bostäderna ska byggas i centrala lägen i närheten av butiker och annan service som till exempel vårdcentraler.

Vilken typ av seniorboende skulle du önska att vi hade fler av i vår kommun och var ska vi bygga dem i så fall? Är det trygghetsbostäder som behövs eller vad söker just du? 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa