Privatisering av apotek – sämre service

Apropå apotek så har privatiseringen förstört mycket, skriver signaturen hjälplös".

Apropå apotek så har privatiseringen förstört mycket, skriver signaturen hjälplös".

Foto: Hasse Holmberg/TT

Insändare2021-09-26 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur kan det ens vara möjligt att ett sjukhus av Mälarsjukhusets storlek inte kan ta fram medicin till en patient som blir inlagd? Patienten får ringa hem kl 23.00 och be anhöriga att komma med medicin till avdelningen. För vår del går det bra, det tar tio-femton minuter med bil. 

Men om de anhöriga bor i Ärla eller Stora Sundby och behöver anlita färdtjänst. Hur löser man det då? Men hallå undrar väl någon. -Det finns ju ett apotek i entreplanet. Det gör det, men det ägs inte av Mälarsjukhuset och är stängt när det är stängt.

Apropå apotek så har privatiseringen förstört mycket. Jag hämtar hem hustrun från akuten mitt i natten. Akutläkaren har skrivit recept på medicin som kan hämtas ut morgonen därpå.

Hänger på låset vid närmaste apotek för att hämta den nödvändiga medicinen. - "Tyvärr, vi har inte den hemma, men vi beställer direkt så kommer den i morgon. Vi skickar ett SMS när den kommit".

Väntar till dagen efter. Klockan blir 12, 14 och 16. Inget SMS. Tar bilen och åker till andra apotek och hör om den förskrivna medicinen finns.

Heureka!! Den finns. Nu kan hustrun få sin medicin, drygt 30 timmar försent.

Tilläggas bör att inget SMS kommit två dagar senare.

För att citera Timbuktu; THE BOTTEN IS NÅDD