Rester från köttindustrin blir till kärlekssymboler

Slaktavfall och krossade löss – är det verkligen vad du vill ge din käresta? Insändarskribenten föreslår i stället veganska alternativ.
Slaktavfall och krossade löss – är det verkligen vad du vill ge din käresta? Insändarskribenten föreslår i stället veganska alternativ.

Insändare 14 februari 2023 06:39
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Går man i normens fotspår är en chokladask eller geléhjärtan ett självklart val när det ska visas kärlek och uppskattning, men är innehållet verkligen ett tecken på kärlek?

För att det ska bli mjölkchoklad behöver en ko insemineras med sperma. Nio månader senare föder hon sin unge. Kalven tas snabbt ifrån henne för att mjölken ska säljas.

Är kalven en hane, dödas han enbart några månader gammal, honorna är förpassade till mjölkslaveriet så länge de är lönsamma, cirka fem år, sedan dödas även de för att bli köttprodukter. Resterna från köttindustrin används sedan, cyniskt nog, för att skapa den yttersta symbolen för kärlek; Ett hjärta!

Geléhjärtan tillverkas genom att resterna från dödade och styckade djur kokas och blir gelatin, tillsammans med socker blandas det till en sörja som färgas röd med ämnet karmin som är krossade löss, motsvarar verkligen innehållet det du vill ge din käresta?

Du kan skona både djur och människor från slakterierna och kakaoodlingarna, genom att skippa animalier och billig choklad. För vill du verkligen bekosta dessa verksamheter, för att ge godis till din älskling?

Fira ALLA hjärtans dag, alla dagar, lämna normens bittra eftersmak, var med och stoppa slakten!

Krama din nästa, lev som vegan och varför inte ge en slant i din kärestas namn till någon av alla utsatta i samhället istället?

Kram!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa