Riv inte – bygg till i Tegelviken

Riv inte idrottshallen vid Tegelvikens skola, skriver Bengt Strandberg.

Riv inte idrottshallen vid Tegelvikens skola, skriver Bengt Strandberg.

Foto: Rebecka Jonsson

Insändare2023-10-05 06:06
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tegelviken – skolan och förskolan i Kvicksund – ska byggas ut berättade Eskilstuna-Kuriren i slutet av september. Kvicksund växer och därför behöver såväl skolan som förskolan mer lokaler. Av tidningsartikeln framgick också att skolans idrottshall ska rivas för att ge plats för en fullstor idrottshall.

När Tegelviken byggdes för mer än 25 år sedan diskuterades idrottshallens storlek mycket. Idrottsföreningen ville ha en fullstor idrottshall (handbollsplan), men för skolans behov räckte det med hälften – och det var vad som byggdes. Men för att möjliggöra en framtida utbyggnad beslutades att takstolarna skulle placeras ”på fel håll”, så att inga pelare skulle stå i vägen för en senare framtida utbyggnad till en fullstor hall.

Att riva den befintliga idrottshallen och bygga en ny är inte enbart ett slöseri med resurser, det är också en miljöbelastning. Nu är det i stället dags att utnyttja byggnadens inbyggda flexibilitet. Riv inte! Behåll istället den befintliga idrottshallen och bygg ut den!