Rycka på axlarna attityd mot lagbrott

I måndagens tidning kunde vi läsa om Eskilstuna kommuns förbluffande lagbrott och gynnande av enskilt företag. Skriver Hans Bergström.

I måndagens tidning kunde vi läsa om Eskilstuna kommuns förbluffande lagbrott och gynnande av enskilt företag. Skriver Hans Bergström.

Foto: Simon Uggla

Insändare2021-02-16 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 15/2 kunde vi läsa om Eskilstuna kommuns förbluffande lagbrott och gynnande av enskilt företag.

2016 betalades miljonbelopp till ett företag som ville bygga en lagerhall i logistikparken.

Trots att både kommunallagen och EU-rätten förbjuder subventioner av skattemedel till enskilda företag.

Det är samma typ av lättvindighet som den politiska ledningen ser på lagstiftning och domstolsutslag.

För några veckor sedan avkunnade Europadomstolen en dom i ett tiggeri mål där domstolen fastställde att Schweiz gjort sig skyldig till brott för mänskliga rättigheter. Kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson kommenterade domen eftersom Eskilstuna har infört tillstånd gällande rätten att tigga i 3 månader.

Jimmy Jansson kommenterar detta domstolsutslag med en axelryckning och säger att vi i Eskilstuna inte behöver bry oss om EU domen.

Så lättvindigt betraktar Jimmy Jansson nationell lagstiftning och internationella domar. Har Eskilstuna kommun fribrev gällande lagar och domar. Och varför hänvisades inte företaget som 2016 ville uppföra en lagerhall till ett annat markområde i den gigantiska logistikparken. Vid den tidpunkten fanns gott om mark.