Så lyfter man enkelt Eskilstuna centrum

Nils Wallin tycker att kommunen ska förenkla för bilar och sänka parkeringsavgifterna i Eskilstuna centrum.
Bilden: Eskilstuna kommun har skrivit under en avsiktsförklaring med tio fastighetsägare med syftet att utveckla centrum. På infällda bilden syns Christina Blomberg, stadsutvecklingsstrateg på Eskilstuna kommun.

Nils Wallin tycker att kommunen ska förenkla för bilar och sänka parkeringsavgifterna i Eskilstuna centrum. Bilden: Eskilstuna kommun har skrivit under en avsiktsförklaring med tio fastighetsägare med syftet att utveckla centrum. På infällda bilden syns Christina Blomberg, stadsutvecklingsstrateg på Eskilstuna kommun.

Foto: Lars Skärlund/Filippa Andersson WSP

Insändare2022-05-12 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommunen och fastighetsägare ska nu satsa på att lyfta Eskilstuna centrum. Det lär nog rulla en del konsultpengar. Men problemet är enkelt. Framkomlig biltrafik och lägre parkeringskostnader! Framkomlig biltrafik och lägre parkeringskostnader! Gör man inget åt det så lär inte mycket hända oavsett vad man hittar på i övrigt. 

Förslag: Förenkla för bilar och sänk parkeringsavgifter. Inför två timmar gratis parkering fredagar efter klockan 16 och lördagar och söndagar. I annat fall lär bara konsultpengarna rulla.