Sänk hyrorna i stället för att bygga nytt

Var finns behovet av alla dessa nybyggen? Det undrar signaturen "Eskilstunabo". Arkivbild.

Var finns behovet av alla dessa nybyggen? Det undrar signaturen "Eskilstunabo". Arkivbild.

Foto: Joakim Serrander

Insändare2024-08-27 19:55
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Just nu finns 142 lediga lägenheter hos Kfast och 67 lediga lägenheter hos Victoriahem. Lägg därtill alla de andra förvaltarna som också hyr ut lägenheter så kommer du säkert upp i minst 300-400 lediga lägenheter i Eskilstuna. Utöver det finns även 242 lägenheter till salu på Hemnet... Så frågan är, vad är det som driver behovet av nya höga hus i centrum, Stenby och andra platser?

Sänk i stället hyrorna så att de unga vuxna som bor hemma tills de blir 30 har råd att hyra de lägenheter som redan står lediga! Knappast så att de nybyggda kommer vara billiga att hyra.

Låga födelsetal, lågkonjunktur, allt mindre och färre familjer samt mer utvandring än invandring. Var finns behovet av alla dessa nybyggen?

Förskolor stänger ner, skolorna kan inte fylla sina lokaler men ändå fortsätter det byggas. Dagens elever är era framtida hyrestagare och de blir bara färre.

Det finns inget som tyder på att vi inom närmaste 10-20 åren kommer få se en befolkningstillväxt. Därför finns heller inte behovet av nya höga hus på ängar, i centrum eller på andra platser.