Satsa på oss innan ni tappar oss!

Att arbeta med människor ska inte vara att arbeta mot väderkvarnar, skriver signaturen "Elevassistent". Personerna på bilden har ingenting med texten att göra.

Att arbeta med människor ska inte vara att arbeta mot väderkvarnar, skriver signaturen "Elevassistent". Personerna på bilden har ingenting med texten att göra.

Foto: Jonas Ekströmer (TT)

Insändare2024-05-03 20:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vill ni ha social trygghet för våra barn och ungdomar? 

Vill ni att våra barn ska få en trygg och stabil skolgång?

Vill ni att framtiden ska vara våra barns? 

Om ni stannade upp och först tänkte att det är väl en självklarhet, för att sen tänka ”ja, absolut” – då är vi helt överens!

Ändå så ligger de största sparkraven på länge inom skolan, det stället som för att tillgodose det vi var överens om här ovan borde vara det stället där det satsades absolut mest pengar.

I det sociala läget som vi befinner oss i så är det en ren katastrof att säga upp och skära ned på personal som dagligen kämpar för barn och ungdomars sociala trygghet och lärande. 

Vi alla borde förstå att genom att skära ned på det stället där det behövs som mest kommer att visa sig i katastrofala mått om några år. 

Barn och ungdomar lever i en större risk för socialt utanförskap redan nu, tänk då vad nedskärningar medför inom några år. 

Det diskuteras på regeringsnivå om hur man ska komma åt och bekämpa den ökade ungdomskriminaliteten och våldet. Jag kan direkt meddela att det som händer nu är absolut tvärtemot det som sägs där. 

Hade dom velat bekämpa gängkriminalitet så hade man valt att istället satsa på dom som varje dag står i frontlinjen för arbetet med våra barn och ungdomar. 

Hade dom velat att våra barn och ungdomar ska ha en trygg social tillvaro och skolgång så hade dom tänkt och agerat annorlunda. 

Just nu är det tomma ord och teorier som ser bra ut på papper. 

Så till er politiker, om ni menar allvar med det ni faktiskt står och säger så är det dags att tänka om och våga satsa på att faktiskt förändra på allvar. Satsa pengar på skolpersonal, polis och socialt arbete så lovar jag att vi som arbetar med det här kommer att kunna förändra på riktigt.

Så börja satsa på oss innan ni tappar oss!

Att arbeta med människor ska inte vara att arbeta mot väderkvarnar!