Sätt ner foten mot bemanningsföretag i sjukvården

Insändare 21 juni 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är det inte dags att Sverige sätter ner foten mot bemanningsföretag som hyr ut sjuksköterskor. Det parti som lägger fram förslag att stoppa denna idioti kommer få min röst i höstens val. Visst det är bra med konkurrens men vad och vem gynnar det i slutänden? Inte patienten....

Jag som ordinarie sjuksköterska med mina få ordinarie kollegor, sliter som djur för att göra ett superviktigt arbete, planera och hålla koll på våra patienter idag imorgon och framöver. Vi jobbar hårt för ett patientsäkert och utvecklande arbete och månar om våra patienter, nu och framöver. För en lön som kommun och region gott och väl skulle kunna höja utan problem NU för oss ALLA som är lojala och stannar inom vården. Och det utöver årets lönerevision så alla tillsvidareanställda får upp sina löner. Men icke....däremot öser arbetsgivaren ur skattkistan utan problem till bolagen som hyr ut sjuksköterskor. Dessa sjuksköterskor får alltifrån 50 000 kronor i månaden och uppåt.

Och vi ordinarie ska göra samma arbete, men för en lön som kan ligga 20 000-30 000 kronor mindre i månaden, det är ett hån. Dessa sjuksköterskor kommer och går, de hittar mer välavlönade eller intressantare platser och byter om de tröttnar, de har en månads uppsägningstid och bryr sig inte om hur det drabbar verksamheten. Sen står vi där kort om kollegor igen och får täcka upp för varandra.

Våra patienter får lära känna nya sjuksköterskor ofta då de inte stannar, som vi lojala ordinarie personal gör.
Att hyrpersonal kostar verkar vara minsta problemet i dagsläget.....Då finns det pengar att ta av...

Jag och mina kollegor vill också ha betalt för vårat arbete och en bra arbetsmiljö, sluta stoppa huvudet i sanden chefer och politiker, ni borde skämmas.

Det måste göras något NU för oss sjuksköterskor som stannar på våra arbetsplatser och jobbar hårt varje dag. Samt måste arbetsplatser och arbetsmiljön, arbetsbelastning bli bättre så det blir attraktivt att söka fasta tjänster så att personalen stannar. Detta gäller både i kommuner och regioner.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa