Sätt upp staket utanför Stålforsskolan

Elever springer ofta över Skogstorpsvägen mellan Bellmansgatan och skolan eller framför bussen. Skriver insändarskribenten.

Elever springer ofta över Skogstorpsvägen mellan Bellmansgatan och skolan eller framför bussen. Skriver insändarskribenten.

Foto: Lisa Hölne

Insändare2020-08-25 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Häromdagen råkade jag ut för en cykelolycka på grund av att elever från Stålforsskolan sprang över vägen och rakt ut på cykelbanan. Båda snackade och pillade på sina mobiler och hade ”noll koll” vart de sprang. Jag försökte väja när den ena hoppade bakåt och den andra framåt vilket föranledde att jag körde omkull. I fallet skadade jag mitt ena knä och hand, min blus och kjol skrapades sönder och mitt framhjul blev skevt.

Elever springer ofta över Skogstorpsvägen mellan Bellmansgatan och skolan eller framför bussen. Många gånger har dessa elever sin uppmärksamhet riktad på sina mobiltelefoner istället för trafiken!

Infartsvägen är vissa delar av dygnet hårt trafikerad. Springet sammanfaller ofta med ökad trafiktäthet på morgnar och eftermiddagar. Ytterst få ungdomar använder befintliga övergångsställen. Detta är i allra högsta grad trafikfarligt!

Denna gång var ungdomarna "bara" i vägen för en cykel - nästa gång är det någon som hamnar i vägen för en bil, buss eller annan tung trafik. Då går det inte lika "bra".

Jag kräver att ett staketet ska sättas på mittremsan mellan övergångsställena vid Gillbergarondellen och Runebergsgatan.