SD borde protestera mot butiksskyltarna

Insändare 15 mars 2023 07:16
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Häromdagen besökte jag Tuna Park och hamnade i en minst sagt underlig miljö. I flera butiker möttes jag av skyltar med texten SALE, som om jag blivit teleporterad till ett annat land. En skylt hade till och med blandat språken med övre raden på engelska och nedre på svenska. Det gick rysningar längs ryggraden!

Jag kom att tänka på den livliga diskussionen för en tid sedan om vikten att värna det svenska kulturarvet. Vad är viktigare att värna om inte det svenska språket? Gör något, Strömmer, mot dem som ringaktar det svenska språket! Kanske stränga straff är lösningen?

Eftersom SD kämpat för att betona vikten av det genuint svenska vände jag mig till en expedit och undrade om inte SD varit där och protesterat. Svaret var nekande. Samma resultat blev det i en annan butik. Jag kan inte annat än dra slutsatsen att SD är en stor bluff, som bara agerar när det passar dem, och att talet om hur viktigt det är att värna det svenska kulturarvet bara är ett annat sätt att framhäva sin egen förträfflighet som infödd svensk i motsats till de ”nysvenskar” som försöker tvinga på oss ”riktiga” svenskar sin underliga kultur.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa