SD klär sig väl i den fascistiska folkdräkten

Insändare 23 december 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sverigedemokraterna skriver insändare samtidigt som de är ute i debatten och sprider lögner med populistiska förtecken. Det senaste visade sig här i Eskilstunas-Kuriren hur man debatterar energipriser och bensinpriser för att därmed framstå som allmänhetens änglar i politiken. Enligt Sverigedemokraterna är prishöjningarna som sker i landet den socialdemokratiska regeringens fel. Att de själva sitter i riksdagen och har fingret med i beslutsordningen är inte något de är medskyldiga till. Populismens retorik strömmar ur partiet. Allt tillsammans med fascismens ideologi samtidigt som man medvetet döljer sanningen. 

Bensinpriset ska sänkas med femtio öre på momangen säger man om de får bestämma. Att få till billigare el är lösningen den att bygga ut kärnkraften. Ljusa tider kommer då att stundas om billig el för nästkommande generation tillsammans med dem som kommer efter. Allt blir därmed billigt och bra utropar den brunblåa högern med höjda armar i luften. Vem som ska betala kalaset nämner man inte. Att verka med förnuft och fakta är inget ultrahögern har på dagordningen där även Moderaterna befinner sig. Makten först. Sanningen döljer man. Alltför att nå makten i Sveriges riksdag. Därefter blir det en annan ordning då sanningens minut inträder i fascismens och högerextremismens tecken.

Fakta om både el- och bensinpriser är mer obekväm än vad populismens företrädare inom den blåbruna högern ger sig i vinn om att berätta för medborgaren om. Fakta om elpriserna är att kärnkraftverken har lagts ned för att de har varit olönsamma samtidigt som Sverige har överskott av energi. Fakta har näringslivet själva insett. Trotts detta döljer den blåbruna högern sanningen om kärnkraften lika som de döljer stigande bensinpriser där det är oljemarknadens shejker som styr prissättningen. 

Ett löjes skimmer sänker sig över populismens företrädare med att sänka bensinen. Femtio öre är en spottstyver i sammanhanget. Utmärkande är att främlingsfientlighetens parti Sverigedemokraterna vill nå populismens höjd med lögnen som bas i retoriken. Fakta är att marknaden i vår omvärld då det gäller el- och bensin tillsammans med övrig marknad är att Sverige får finna sig i att andra bestämmer stora delar av vårt behov. Detta oavsett hur ofta och mycket Åkesson och hans parti uppträder påklädd i den lögnaktig folkdräkten.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa