Se upp för oseriösa politiska partier

Vi fick en försmak av valrörelsen. Det nya partiet Knapptryckarna hade lagt en lapp i vår låda, skriver signaturen "Margareta".

Vi fick en försmak av valrörelsen. Det nya partiet Knapptryckarna hade lagt en lapp i vår låda, skriver signaturen "Margareta".

Foto:

Insändare2022-07-13 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi fick en försmak av valrörelsen. Det nya partiet Knapptryckarna hade lagt en lapp i vår låda. "Folkviljan ska verka ledande och forma landet inte några egennyttiga politiker". Långsiktigt mål är att avskaffa riksdagen som institution och istället göra om den till en myndighet som bereder folkomröstningar. Därpå ska folkets röster framföras i riksdagen (!) liksom även dess representanters. Men vem är folket? Jag är folket, de mina är folket. Somligt förstår vi, annat vet vi och vill, men inte läser vi tillräckligt av utredningar och djupdykningar. Vi har grundläggande värderingar, lyssnar emellanåt och lär, men kan faktiskt inte ta ställning till och rösta om allting. Vi behöver dom som engagerar sig och vi kan redan nu rösta bort oönskad ledamot genom strykning. Ett starkt samhälle renoverar sig ständigt. Det så kallade gatans parlament har visat sitt förfärliga plyte förr.
Se upp med det här!