Skamligt att vaccinera sig i en annan region

Signaturen "B Carlsson" tycker det är skamligt att vända sig till en annan region för att få vaccination, än den man bor i.

Signaturen "B Carlsson" tycker det är skamligt att vända sig till en annan region för att få vaccination, än den man bor i.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-04-01 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Utan att för en sekund reflektera framträder ett Stockholmspar i media. Utan att skämmas berättar de om hur illojala de är och hur lågt de värdesätter sina medmänniskor. Att i coronans namn tränga sig före bättre behövande är tydligen inget att skämmas över utan de fick sin plats ”i solen” bara genom att tränga sig före.

Jag talar naturligtvis om det par som utan en tanke med medmänsklighet och empati vänder sig till sjukvården i Sörmland för att få sin vaccinspruta. Det finns tydligen möjligheter att vända sig till valfri region för att bli vaccinerad. Så var nog inte tanken när denna möjlighet tillskapades utan det fanns nog andra skäl än att vara egenkär som skulle styra denna möjlighet.

Alla vet att vaccin just nu är en bristvara där varje dos ska gå till den som har mest och störst behov. Härav följer att den som tränger sig före också ”snor åt sig” den vaccindos som var avsedd för en bättre behövande. Att dessutom vända sig till en annan region, än den man bor i, är skamligt.
Vi tröttnade på att vänta försvarar de sig med. Vem fan är inte trött på att vänta?
Nej usch och fy för människor som beter sig på detta sätt.