Skapa ett rättvist LSS

Insändarskribenten uppmanar att tända ett gravljus och manifestera utanför riksdagen tills dom lyssnar och skapar ett rättvist LSS.
Insändarskribenten uppmanar att tända ett gravljus och manifestera utanför riksdagen tills dom lyssnar och skapar ett rättvist LSS.

Insändare 19 november 2019 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Förstår att många väljer att avsluta sitt liv när man inte får ett värdigt liv med livsglädje efter avslag på assistansersättning.

Man ska hantera sin sjukdom/sjukdomar och dessutom kämpa mot myndigheter, blir tyvärr ofta för mycket och man ger upp. Jag är orolig efter allt man läser, då jag väntar besked efter en första ansökan i år. Jag önskar att media gick hårdare åt regeringen med tuffare frågor om detta, då de kan påverka utvecklingen om LSS-problemets system. Kanske vill man att vi med viss funktionsnedsättning, som är i behov av assistans, skall avsluta våra liv, så staten sparar dessa pengar. Då behöver staten godkänna dödshjälp så man slipper lida för länge, för alla har inte råd att åka till Schweiz. Önskar att alla partiledare fick sätta sig in ordentligt i vår situation, gissa vilken fart det skulle bli på att få ordning på detta. Jag tror mer på att tända gravljus utanför riksdagen än utanför försäkringskassan, eftersom försäkringskassan följer riksdagens beslut. Jag uppmanar alla som känner och förstår denna orättvisa mot funktionshindrade att tända ett gravljus och manifestera utanför riksdagen tills dom lyssnar och skapar ett rättvist LSS. 

Ämnen du kan följa