Skulle kunna tro att M är sponsrade av kärnkraftslobbyn

Ulf Kristersson har under hela valrörelsen upprepat mantrat hur förträffligt det är med kärnkraft, skriver Stefan Welander,                                   socialdemokrat.

Ulf Kristersson har under hela valrörelsen upprepat mantrat hur förträffligt det är med kärnkraft, skriver Stefan Welander, socialdemokrat.

Foto: TT

Insändare2022-09-20 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Grattis till valsegern Ulf Kristersson! Genom hela valrörelsen har du, som ett mantra, upprepat hur förträffligt det är med kärnkraft. Du vill bygga ut kärnkraften som då kommer att generera ännu mera avfall. Jag utgår ifrån att det inte ska förvaras i Strängnäs kommun, det får andra ta hand om. Man skulle nästan kunna tro att du och ditt parti är sponsrade av kärnkraftslobbyn. 

Du känner säkert till att avfallet från alla kärnkraftsverk finns kvar i tusentals år framåt, bryr du dig inte om kommande generationer? Har du glömt Harrisburg, Tjernobyl, Fukushima? Du kommer säkert ihåg Tage Danielssons sannolikhetskalkyl efter härdsmältan i Harrisburg. Lite risker får man ju ta när det är marknaden som styr vårt enorma energibehov. Om du är intresserad att läsa vad som händer människorna efter en olycka kan jag rekommendera en bok som heter "Bön för Tjernobyl" av Svetlana Aleksijevitj.         

Din trovärdighet har ju fått sig en allvarlig törn när du i samband med förra valet lovade Hedi Fried att du aldrig skulle samarbeta med Sverigedemokraterna och dina bortförklaringar är det inte många som tror på. 

När jag gick och röstade kom jag att tänka på att det är bäst att passa på så länge det finns demokrati i vårt land, annat är det i Ryssland som dina nya vänner SD har lovordat även om de fick lite kalla fötter när Ryssland attackerade Ukraina. 

Vänligen