Socialdemokratisk kontroll har gett sämre vård

Menar man allvar med en bättre vård kan man inte lita på socialdemokrater som utarmat våra förutsättningar för en bättre vård, skriver Adam Marttinen, Sverigedemokraterna.

Menar man allvar med en bättre vård kan man inte lita på socialdemokrater som utarmat våra förutsättningar för en bättre vård, skriver Adam Marttinen, Sverigedemokraterna.

Foto: Bertil Ericson/TT

Insändare2022-07-07 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en debattartikel 30/6 skriver Monica Johansson (S) Regionstyrelsens ordförande och Fredrik Olovsson (S) Ordförande för Socialdemokraterna Sörmland att vården måste bli bättre.

Det är vi nog många som instämmer i. Den köfria vård de säger sig vilja ha är en dock en villfarelse som socialdemokrater aldrig kan infria. Hade de velat nå en bättre vård borde deras orubbade maktinnehav i Sörmland och de senaste åtta åren i regering ha förverkligat just det.

Problemet för socialdemokrater är grundläggande och strukturellt. På grund av en socialdemokratisk invandringspolitik har vi fått en ökad befolkning och utökade vårdbehov. Men vi har inte fått samma ökning av skatteintäkter då invandrare förblir arbetslösa i betydligt högre utsträckning än svenskfödda.

Det här har lett till en kris där fler människor behöver vård men allt färre betalar för den. Detta visar sig inte minst genom att köer uppstår och blir längre. Socialdemokraterna som präglas socialism och internationell solidaritet ser inte detta som ett problem. Men svenskar som betalar skatt för en allt sämre vård upplever givetvis detta som ett stort problem.

Menar man allvar med en bättre vård kan man inte lita på socialdemokrater som utarmat våra förutsättningar för en bättre vård. Om det ska bli möjligt måste Sverige få ett nytt politiskt ledarskap som vid varje beslut sätter de svenska behoven i främsta rummet. Endast då kan respekten för en offentligt finansierad vård stärkas där var och en verkligen får den vård som vi har rätt till.