Spara på kaffemaskinerna i stället för på assistenterna

Insändare 25 januari 2023 20:20
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi är två stycken snart 15-åriga grabbar från Skiftingehus skola. Vi har fått höra att två av våra bästa elev- och lärarassistenter ska behöva sluta på grund av att kommunens pengar inte räcker till. Den här insändaren är det absolut sista vi skulle vilja skriva då dessa personer är väldigt omtyckta av både elever och lärare. Vi skriver denna insändare eftersom vi vill ha svar från er på kommunen: tycker ni att det är rimligt att skära ner på antal vuxna för att kommunen inte har råd?

Vi vet att många elever kommer att tycka att skolan kommer bli tråkigare, många elever kommer även att tappa motivationen inklusive oss två. Alla elever har någon gång haft en riktig dålig dag när man kommit till skolan. Men när man kommer till skolan så ser man dessa människor som får oss att få ett leende på läpparna. Dessa personer är även med på lektioner och stöttar en något enormt samt skapar en enorm trygghet för oss elever i skolan. De gör så att man känner att man känner att man är duktig, att man klarar av uppgiften. Ett annat exempel är när man har gjort ett prov och man vet att man gjort dåligt ifrån sig, då finns dessa personer där och berättar att det faktiskt inte är hela världen att det gick dåligt på provet.

Det finns även vissa elever som behöver dessa personer för att klara av att gå till skolan. Det finns en stor risk att dessa elever kommer att vilja byta skola då de varken kommer kunna uppnå målen i skolan eller känna sig trygga i skolan. 

Vi förstår att det inte finns hur mycket pengar som helst, men det måste väl finnas annat att spara in på för att kunna behålla dessa viktiga personer? Hade kommunen verkligen velat ha kvar dessa personer finns det väl saker som till exempel alla kaffemaskiner som säkert kostar en del för kommunen, som ni kunnat spara in på. Om inte kommunen tar tag i detta så kommer till slut skolor också att bli underbemannade som exempelvis sjukhus vilket kanske kommer drabba våra framtida barn.

Ni personer som läst detta har nog nu förstått hur mycket dessa människor betyder för oss i skolan men även utanför. Vi vill bara att vi ska kunna ha kul och lära oss i skolan. Vi uppmanar er på kommunen att vara öppna med hur detta beslut om neddragningarna kan vara för oss barns bästa enligt barnkonventionen.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa