Sport är viktigt för ungdomar

Det är viktigt för barn och ungdomar att röra sig, tycker signaturen En sportälskare i Sörmland.

Det är viktigt för barn och ungdomar att röra sig, tycker signaturen En sportälskare i Sörmland.

Foto: TT

Insändare2023-10-26 08:01
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är viktigt med rörelse i vardagen och det är extra viktigt för ungdomar som växer, så jag utmanar om att ungdomar ska börja eller testa en. Det behövs för både hälsan och hjärnan.

För det första så är sport en rolig aktivitet som både hjälper ungdomars fysiska hälsa och även den psykiska, man blir också gladare och det finns massor med olika sporter som passar alla, i Sverige finns det massor med klubbar som alla får vara med i och delta.

För det andra är sport en viktig aktivitet som alla behöver i sin vardag, speciellt ungdomar, det är så många bra saker som kroppen utsätts för i träning, man blir både starkare men man blir även på bättre humör och det är nästan alltid någon sport som du kommer tycka rolig.

För det tredje är att vara med i en klubb ett bra sätt att lära känna nya vänner och bilda nya relationer. I klubben har man roligt och är trevliga mot varandra, tävlar och tränar tillsammans, det är något man inte så ofta ser i något annat.

För det fjärde så är träning ett bra sätt att förebygga sjukdomar som hjärtinfarkt, kärlsjukdomar och stroke som alla är livsfarliga sjukdomar som du kan undvika genom träning. 

Dessutom kan vara så att till exempel skydd, fotbollsskor och hjälmar är dyrt men man måste inte köpa det nyaste och man kan även hitta begagnat på Blocket eller Facebook såklart. De dyrare sakerna är bättre men det kan vara bra att testa med något lite billigare och se om det var något du tyckte var kul.

Så det jag vill säga är att sporten är en viktig del i ungdomars uppväxt och alla borde ha minst en som du tycker om.