Maktgalna egoister styr Sverige

Insändare 6 februari 2023 06:39
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Väljer vi expertis eller besserwissers? O nej! Det är bara maktgalenskap, egoism, pengar och främlingshat som styr 2023. Alla borde väl tydligt se och förstå att våra naturresurser håller på att ta slut? ”Äsch då, skitsnack” säger de maktgalna politikerna av idag. ”Detta kommer inte att ske under min livstid.” 

Men har du inte ögon att se med? Har du hittat ett lämpligt ställe att gräva ner ditt farliga avfall från våra nuvarande utslitna atomkraftverk ännu? Har du hittat någon nation som vill ta emot farligheterna för en summa pengar? Verkar faktiskt inte så. Varför sopas sådant under mattan? År 2023 beviljas nya byggen av atomkraftverk trots alla tidigare påståenden om olönsamhet från expertisen. 

Att vindkraft och solcellskraft är ofarligare och billigare sopas också under mattan. ”De maktgalna egoisterna” hittar nog på alla tänkbara fel och brister även på dessa två naturens egna resurser? Må så vara! Men allting går i vågor, så vad vet jag? Nya rön och förbättringar görs ju på alla fronter. Men att städa undan allt farligt gammalt avfall innan man skaffar nytt? Ånej, det kostar för mycket.

Jag var så glad att det verkade gå framåt med naturmedvetenheten i början på 2020-talet. Men nu börjar jag som är född 1933, känna igen 1930-, 1940- ända fram till 1950-talets Finland. ”Skit samma, världens undergång kommer inte medan jag är kvar på jorden.” 

Visst har jag också hjälpt till att skräpa ner, men jag önskar mina åtta barnbarn och åtta barnbarnsbarn ett lyckligare liv än denna maktgalenskap.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa