Stäng inte Vårdcentralen Gallerian

Insändare 11 juni 2020 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Vårdcentralen Gallerian 15 miljoner back – får kritik" publicerad den 5/6.

Nu har vi äntligen fått en vårdcentral som uppfyller namnet. En vårdcentral, vad ska en sådan göra?

-Jo, vårda sina patienter, det vill säga medborgarna. Inte som vissa politiker tycks tro: Spara pengar.

Här har det startat en välfungerande vårdcentral, som successivt listar patienter, i en takt som man klarar av att hantera. Både fysiskt och administrativt.

Sedan råkade det dyka upp en pandemi som avsevärt försvårat vårdcentralens uppbyggnad av såväl patientkontakter som personal.

Nu har regionspolitikerna fått kalla fötter och blåslampa i baken när det gäller att skära ner på kostnader, som till stor del orsakats av denna pandemi. 

Våra partiledare (senast i söndagens tv- debatt), Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Folkhälsomyndigheten talar ideligen om att vi måste bli bättre på att klara av sjukvården och åldringsvården i Sverige.

Vad gör våra folkvalda regionspolitiker då?

Jo man ger sig på de ”svaga” i samhället och ska spara på sjukvården, förmodligen också på äldreomsorgen och säkerligen framöver också på skolorna. Det som drabbar sådana som inte protesterar i högan sky. Gamla och sjuka orkar inte protestera.

Nybyggen, museer, motorvägar, konstverk och andra monument får förtur, strunt samma vad det kostar, bara det visar på handlingskraftiga politiker.

Undrar varför man bytte från Landsting till Region, var det för att slippa höra: ”Lägg ner Landstingen”?

 

Ämnen du kan följa