Stänger ute Eskilstunabarn från Munktell

Insändarskribenten menar att man stänger ute Eskilstunabarnen och låter andra aktörer komma in och använda en anläggning som är gjord för friidrott.

Insändarskribenten menar att man stänger ute Eskilstunabarnen och låter andra aktörer komma in och använda en anläggning som är gjord för friidrott.

Foto: Veronica Karlsson

Insändare2019-10-31 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under de senaste åren har våra barn alltid deltagit i Eskilstuna Friidrotts "Prova på friidrott" under höstlovet. I dag får vi till vår stora förvåning höra att friidrottsarenan i Munktell skall upplåtas åt handboll under lovet och att det blir lovaktiviteter i friidrott enbart under måndag och tisdagen, vilket vi har svårt att förstå. Hur kan kommunens ansvariga stänga ute flera hundra Eskilstunabarn under ett lov där barn verkligen behöver röra på sig och upplåta en friidrottsarena till annat ändamål? När vi ställer frågan till ansvariga i Eskilstuna Friidrott, kan de bara beklaga och hänvisar oss vidare till ansvariga inom kommunens kultur-och fritidsförvaltning. De påpekar att de i god tid agerat i frågan vid ett flertal tillfällen men inte fått något gehör för det. Någon ansvarig på förvaltningen tycks inte se allvaret i frågan när man stänger ute Eskilstunabarnen och låter andra aktörer komma in och använda en anläggning som är gjord för friidrott. Den enda i vår kommun. Vår fråga till högsta ansvariga på förvaltningen. Hur tänker ni egentligen?