Stor risk att bli smittad på högskolan

En student på Mälardalens högskola är mycket kritisk till att ledningen inte lyssnar på studenters oro över risken för smittspridning av covid.

En student på Mälardalens högskola är mycket kritisk till att ledningen inte lyssnar på studenters oro över risken för smittspridning av covid.

Foto: Niklas Holm

Insändare2021-12-29 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Håll avstånd, undvik folksamlingar och undvik trängsel! Välj det lilla julfirandet! Sittande serveringar med max åtta personer i sällskap och en meters avstånd! Undvik kollektivtrafiken. Begränsa antalet besökare. Handelsplatser ska ha minst tio kvadratmeter per person!.Arbeta helst hemifrån. Ta ansvar! 

Covidsmittan har ökat med 30 procent senaste veckan. Vårdbelastningen ökar och vårdanställda kan räkna med inställda ledigheter. Förskolor och grundskolor får covidutbrott och skickar hem hela klasser. Stanna hemma vid minsta lilla symptom är uppmaningen. Var i karantän! Restauranger och butiker får återigen högre krav. Fester, julbord, nattklubbar och evenemang måste ställa in. Härberget tvingas stänga! 

MEN KOM TILL HÖGSKOLAN! Här verkar det inte finnas någon smitta! Vi tvingas sitta i trånga utrymmen utan möjlighet till avstånd. Jippon anordnas i entrén. Studenter är så giriga på närvaron att de kommer med symtom. En vakt ska hålla koll, vilket betyder att här skiter man i rekommenderade smittskyddsåtgärder. 

Vi har också familjer, vi tillhör också riskgrupper. Vi är också rädda för att bli sjuka och smittade. Vi vill inte bidra till smittspridning MEN tvingas sitta med 70 personer i dåliga utrymmen. Dessutom är vi många som pendlar.
Varför kan ledningen inte kompromissa och lyssna på studenterna? Vilka anpassningar görs för oss föräldrar och riskgrupper? 
Gör skolan till en trygg plats – en framtid för alla!