Stort och brådskande behov av boende för äldre

Ann-Charlotte Munter (S) och Björn Carlsson (C) uttrycker ett stort och brådskande behov av fler boendeplatser.

Ann-Charlotte Munter (S) och Björn Carlsson (C) uttrycker ett stort och brådskande behov av fler boendeplatser.

Foto: Arkiv

Insändare2023-01-12 07:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En ny mandatperiod har tagit vid och det nya politiska styret, ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet, jobbar redan intensivt med ett flertal större satsningar för att utveckla Flen till en bättre kommun att leva och verka i. En av våra viktigaste prioriteringar är att säkerställa att våra invånare ska kunna bo kvar i Sörmlands hjärta även på ålderns höst.

Vi har ett stort och brådskande behov av fler boendeplatser och i slutet av föregående år la kommunfullmäktige i bred politisk enighet ett skarpt uppdrag om att påskynda arbetet med ett särskilt boende i Malmköping. Under årets första sammanträde föreslås ledamöterna fatta beslut om att starta processen. Det särskilda boendet med sextio lägenheter varav några anpassade för parboende kommer främst att rikta sig till personer med demenssjukdom. Boendet planeras att byggas intill vårdcentralen, på Heden i Malmköping.

Nu är vår förhoppning att processen ska gå så smidigt som möjligt så att boendet kan invigas senast under 2026. Det är av yttersta vikt att detta, som har diskuterats i många år nu, äntligen blir verklighet. Sörmlands hjärta ska vara en plats där du kan leva hela livet.

Ann-Charlotte Munter (S), Flen.
Ann-Charlotte Munter (S), Flen.