Strängnäs borde lägga pengarna på ungdomarna

En bild från mötet om brottslighet som arrangerades i Strängnäs den 14 februari.

En bild från mötet om brottslighet som arrangerades i Strängnäs den 14 februari.

Foto: Oscar Stomberg

Insändare2024-02-19 12:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tack till Villaägarna i Strängnäs för informationen om brottsligheten i kommunen på Alla hjärtans dag, som cirka 60 personer lyssnade till. Polis, skola, kommunen och SD fanns på plats.

Frågestunden var givande. Personligt ställde jag en fråga till trygghetssamordnaren Marita Andersson från kommunen om renoveringen av kommunhuset som skall göras. Jag föreslog att 10 procent av den kostnaden skall användas till att bekämpa brottsligheten i kommunen och att dessa pengar ska läggas på våra ungdomar.

Jag vill att före detta Strängnäspartiet som nu heter Lokalpartiet skall driva denna fråga för att få ett tryggare Strängnäs och öronmärka denna summa för att bekämpa brottsligheten samt driva att ungdomsgårdarna som finns skall kunna ha öppet fram till klockan 23 sju dagar i veckan.

Min förhoppning är att medborgarna tycker detsamma. Kommunhuset duger som det är i många år framöver i mina ögon. Renoveringen borde kunna vara ett samarbete med skolans yrkesutbildning i gymnasiet som kan ge kommunhuset en uppfräschning om det behövs.