Strängnäs saknar en politisk opposition!

Insändare 16 november 2019 05:17
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Gällande debattartikeln  "Satsa mer på bättre arbetsmiljö" publicerad 9/11.

I debattartikeln lyfter den borgerliga oppositionen i Strängnäs(?) C, L, KD och Strp, den kritik som kommunens revisorer framfört angående allvarliga brister i arbetsmiljöarbetet och att kommunstyrelsen (KS) inte har en tillfredsställande styrning och uppföljning.

För att komma tillrätta med detta föreslår nu ”de fyra” insändarskribenterna att det bildas en arbetsgrupp med bland annat politiker från både majoriteten och oppositionen som ska arbeta med att hitta lösningar på problemen.

Ett märkligt agerande. Tre av ”de fyra” partierna är representerade i KS. En av de som skrev under insändaren är dessutom 2:e vice ordförande i KS. Rimligtvis måste väl ”de fyra” bättre nå fram med vad man vill om man driver det under ordinarie KS-möten, jämfört med att skriva insändare? Vem riktar man sig till? Vem ber man om lov? Det är väl bara att sätta igång och lösa uppgiften. 

Har den borgerliga oppositionen(?) inte mer råg i ryggen än så här, känns det dystert i kommunpolitiken. Då kommer vi att få leva med det som kommunstyrelsens ordförande kallar politisk stabilitet, men som i realiteten är politisk stagnation. 

Ämnen du kan följa