Ta bort skatten i stället för att ge bidrag

Ta bort skatt och moms på el, i stället för att kompensera med elprisstöd, menar insändarskribenten.

Ta bort skatt och moms på el, i stället för att kompensera med elprisstöd, menar insändarskribenten.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2023-01-24 07:13
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu är det dax igen, varför gör våra politiker först fel för att sen ge bidrag hela tiden? Elkrisen är konstaterat politikers fel då ingen hade konsekvenstänk innan Mp och S la ner en fungerande kärnkraft i förtid, innan man hade fungerande alternativ. Nu ska vi få bidrag för det vilket i sig är halvrätt då staten tjänat massor på skatt och moms på vårat svindyra elpris. Men varför inte ta bort skatt och moms tills vi är tillbaka på rätt elprisnivå igen?

Samma med iblandningen av biodrivmedel i diesel och bensin. Vi ska följa EU säger dom, men varför har övriga EU 14 procent iblandning och vi ska ha dryga 30 procent? Det har kostat oss 50 miljoner men ser man till miljön är besparingen bara 1-2 procent. Kanske därför inga andra länder håller på med denna idioti och ingen kan tydligen stoppa galenskapen som gör Sveriges undergång värre.

Skärpning och anlita expertkåren inom dessa områden så det blir rätt från början. Politikerna ska hålla på med politik och inte tro sig förstå det som vi har expertis till.