Ta bort telefonerna från skolan

Ta bort telefonerna från skolbarnen, tyckerinsändarskribenten.

Ta bort telefonerna från skolbarnen, tyckerinsändarskribenten.

Foto:

Insändare2023-08-28 08:03
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu kommer det ett förslag på att korta ner sommarlovet, som svar kommer ”det har vi inte lärare till”. Vad säger man då? Kan det vara så att ekonomiskt tänkande har gått före barnens bästa?
Minns väl när 12 barn i förskolegrupper ansågs som maximalt. Efter det ökade gruppernas storlek, samtidigt som barnen blev högljudda och fick heta förskolebarn. Ja, de har ju behov att bli sedda och inte bara att pengarna ska gå till fallskärmsavtal.
Nu talas om att svenska barn lär sig mindre än barn i andra länder, då är det väl orsaken till detta som ska avhjälpas. Kan telefonerna ha någon inverkan? Måste föräldrarna kunna nå sina barn vid alla tidpunkter? Hur klarade barnen sig innan dessa telefoner fanns? Räcker det inte att lärarna framför viktiga meddelanden till barnen?
Det finns säkert ingen enkel lösning på varför barn lär sig för lite. Men betydligt mindre klasser ger ju bättre ro i klassrummet. Och telefonerna ska bort från skolan. Jag har hört allt för många unga som säger att ”utan telefonen hade jag aldrig klarat skolan”. Någonstans måste vi ju börja, för våra barn är ju viktiga. Visserligen kommer det ju barn från andra länder som när de blivit vuxna kan ta jobbet och berätta för våra barn hur de ska göra. Men det är den framtiden vi önskar våra barn som i dag tror att de ska bli Zlatan.

 

 
 
 
 
 
 
Läs mer om