"Ta inte heder och ära av Danielson"

Sveriges Marcus Danielson fick rött kort och blev utvisad under åttondelsfinalen i fotbolls-EM mellan Sverige och Ukraina på Hampden Park i Glasgow.

Sveriges Marcus Danielson fick rött kort och blev utvisad under åttondelsfinalen i fotbolls-EM mellan Sverige och Ukraina på Hampden Park i Glasgow.

Foto: Erik Simander/TT

Insändare2021-07-04 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag följer fotbolls-EM med stor behållning.
Jag såg även matchen mellan Sverige och Ukraina och naturligtvis också hur ”regelvidrigt” Danielson handlade gentemot en fullständigt ”oskyldig” ukrainare. Jag blir djupt bekymrad över hur fort och konkret de svenska reportrarna tar heder och ära av Danielsson. De är så snabba i sina fördömanden att jag tror (att tro är att inte veta) att deras snabba fördömande kommer mer av en önskan att inte uppfattas som partiska än att analysera vad som verkligen hände.
Men sett på situationen där två spelare rusar mot samma boll från var sitt håll men med ungefär samma mål. Den ene vill slå fram bollen mot det svenska målet och den andre vill slå bort bollen från det svenska målet. Nu råkade svenskan vara en millisekund snabbare så när han träffat bollen så slår motspelaren mot samma boll men träffar undersidan av svenskens sko. Är det verkligen så enkelt att fördöma den som träffat bollen och oskyldigförklara den som sparkar och träffar undersidan av motståndarens sko?
Två fotbollsproffs i en situation där den som är snabbast blir utvisad på någon grund som säger att man alltid är ansvarig för sina dobbar. Så oavsett situation kan en spelare bli utvisad för att en annan spelare sparkar och träffar undersidan på skon.
Varje spelare har väl ansvar men bara en är först på bollen och ska ses som bollförare.
Även på fotbollsplan sker olyckshändelser som ibland kan vara svåra att bedöma men ta inte heder och ära av en spelare som gör det han har betalt för.

Läs mer om