Ta inte lätt på Janssons lagbrott

I mitt tycke har Jimmy Jansson grovt brutit mot både kommunallagen och kommunens delegationsregler, skriver signaturen "Kommunmedborgare".

I mitt tycke har Jimmy Jansson grovt brutit mot både kommunallagen och kommunens delegationsregler, skriver signaturen "Kommunmedborgare".

Foto: Joakim Serrander

Insändare2021-05-10 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har rapporterats och reagerats en hel del kring kommunens engagemang i logistikparken i Kjula och jag kan hålla med om att grundidén är mycket bra och ger möjligheter till effektivare transporter. Däremot kan jag inte låta bli att förundras över, dels hur kommunstyrelsens ordförande, Jimmy Jansson (S), har agerat i ärendet avseende markaffären, som kostade skattebetalarna minst fem miljoner, dels hur vissa verkar ha stort överseende med de uppenbara lag- och regelbrott han gjort sig skyldig till.

Senast på tisdag 20 april tyckte signaturen "Bofast" att det bara rörde sig om "paragrafsnubblingar" och att Eskilstuna-Kuriren borde stryka över och gå vidare. Jag häpnar! Vilka andra "paragrafsnubblingar" ska vi acceptera? Vilka andra regler är inte så viktiga att följa? Som gammal kommunanställd och förtroendevald kan jag inte förstå hur man kan ta så lätt på efterlevnaden av lagar och regler. Medborgarna måste kunna lita på att tjänstemän och förtroendevalda till 100 procent följer gällande regelverk och inte låter sig förblindas av ett aldrig så gott syfte. 

I mitt tycke har Jimmy Jansson grovt brutit mot både kommunallagen och kommunens delegationsregler. Han har dessutom vållat en ekonomisk skada för kommunen på minst 5 miljoner kronor, vilket skulle kunna leda till krav på skadestånd. Vi får väl se vad kommunens revisorer kommer fram till.