Ta tag i trafiksäkerheten i Strängnäs

Övervakningen av trafiksäkerheten i Strängnäs kommun är under all kritik, skriver signaturen "Fd ordf i trafiksäkerhetskommittén Strängnäs".

Övervakningen av trafiksäkerheten i Strängnäs kommun är under all kritik, skriver signaturen "Fd ordf i trafiksäkerhetskommittén Strängnäs".

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2021-08-09 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Övervakningen av trafiksäkerheten i Strängnäs kommun är under all kritik. Kommunen har ej anlagt någon cykelöverfart för cyklister på övergångställen. Cyklister stannar inte vid övergångställen utan tar för givet att bilister ska stanna. Lagvidrigt, dags för kontroll och bötesföreläggande. En uppgift för polisen!

Jag är boende utefter Eskilstunavägen mellan cirkulationsplatsen vid Regementsgatan och Nygatan, där kan konstateras att trafiken en fredag kväll är betydlig i antal av epatraktorer, mopedbilar, jämte eu-mopeder/lätta motorcyklar. Hastighetsbegränsningen är 30 km/tim, vilket ett fåtal håller. 

Körandet på bakhjul är tydligen en sport uppför Eskilstunavägen mot Regementsgatan. Det är märkligt att det är tillåtet att efter mörkrets inbrott köra utan belysning. 

Jag är en flitig motionär och går mycket i vår stad, våra cyklister respekterar icke våra gångbanor.

Nu är det dags för kommunens trafiksäkerhetsansvariga och polisen att ta tag i dessa trafikfarliga beteenden. Polisen borde vid vissa perioder genomföra projekt där man koncentrerar sig på cyklister och vid något annat tillfälle situationen utmed Eskilstunavägen.

Kommunen borde försvåra cykling på Storgatan och Trädgårdsgatan med något form av hinder.

Slutligen i kommunen gäller olika parkeringsbestämmelser. Det är nu dags för kommunen att börja övervaka dessa. Ett exempel, utefter Storgatan är det enligt gällande skyltning parkering i två timmar. Då det kan utan åtgärd vara tillåtet att parkera i flera dygn med släpvagnar, detta gäller även på andra platser i kommunen. Anser kommunen att parkeringsbestämmelserna ej skall gälla? Ta då bort alla.