Ta vara på invandrares yrkeskunskaper

Insändare 28 november 2019 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I lördagens tidning 23/11 har Eva Burman skrivit en krönika betitlad  "Vi står på randen till kollaps" .

På ett mästerligt sätt beskriver Eva Burman de myter som Sverige blir bedömda av i utlandet. Dessa bilder ger en helt felaktig bild av Sverige. Den riktiga bilden av Sverige som Eva beskriver är den sanna bilden av vårt land.

Jag vill ta upp två frågor som jag tycker att Sveriges politiker inte skött så bra: Skatteuttagen: Ivern att kunna presentera skattesänkningar för väljarna har tagit rent dråpliga konsekvenser. I en kommun har de kommunala  fastighetsbolaget föreslagit att man skall sänka värmen i lägenheterna för att spara pengar åt kommunen. Det egentliga budgetarbetet skall ha den processen att man i nämnder och KF/KS grundligt räknar ut vad det skall behövas för skatteuttag för att uppfylla och förverkliga de löften som  politikerna gett väljarna.

Invandringen: När jag var grabb kom det finländare och balter till Sverige, ofta i rangliga båtar över havet, som hade upplevt krig och elände och de togs emot av svenskarna med öppna famnar eftersom vi, då som nu var i behov av kvalificerad arbetskraft. Jag tycker att dagens invandrare som kommer till Sverige inte tas emot med den omsorg som skulle vara möjlig. Jag tänker då på att det bland alla invandrare måste det finnas tusentals som är yrkeskunniga men inte blir upptäckta. Här bör man göra större insatser för att hitta guldkornen. Kan man ta sig genom hela Europa som man och fru med fyra barn så tror jag man är tillräckligt nyttig för det svenska samhället. Jag vet att det finns hundratals objekt med samma dignitet men jag börjar här.


Ämnen du kan följa