Tack till dig som hjälpte oss när vi krockat!

Vår bil efter älgkrocken.

Vår bil efter älgkrocken.

Foto: Yvonne Larsson

Insändare2024-06-02 09:46
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag vill på det här sättet tacka dig bilist som i dag den 1 juni lite efter halv två stannade och hjälpte oss när vi krockat med en älg på väg 214. I röran som blev tänkte vi inte på att ta ditt namn eller några kontaktuppgifter, men vi är oerhört tacksamma.

Tack vare dig kom vi snabbt i kontakt med polisen för att anmäla olyckan, själva kunde vi nog inte tänka riktigt klart först. Vi klarade oss efter omständigheterna bra, jag har lite skärsår i ansiktet efter glassplittret som regnade över mig, men det hade kunnat gå så mycket värre för oss alla. Vår hund var lite orolig först men han lugnade sig snabbt när jag tagit ut honom ur bilen och gick till en skuggig plats en bit bort.

Det måste ha varit en chock för dig också, som såg hela förloppet. Du sa att du aldrig sett en älg flyga så högt, men du uppträdde lugnt och gjorde exakt rätt. Tack!

Vi kände oss trygga med dig. En stund efter att vår skjuts tillbaka till Eskilstuna kommit stannade det till en bil och det visade sig vara din pappa, han talade om att du ringt och berättat vad du varit med om, och även han visade omtänksamhet och frågade hur det var med oss. Tack!

Han fick höra direkt från oss hur tacksamma vi är för hjälpen vi fick av dig. Jag vill också tacka er övriga som åkte förbi strax efter olyckan, bromsade in, stannade och frågade om vi behövde hjälp.

Något som däremot är anmärkningsvärt är alla ni som när vi väntade på skjuts hem igen körde förbi olycksplatsen i hög fart, någon körde till och med ner varningstriangeln vi ställt upp! När eftersöksjägaren var där var ni också flera som körde förbi i allt annat än laglig hastighet.

Vid krocken körde vi till och med lite under angiven hastighet eftersom vi vet att det är gott om vilt där och att det ofta är många som kör som idioter på 214. När bärgaren kommit och höll på att lasta upp vår bil var ni också flera som körde förbi i hög hastighet! Hur tänker ni? Har ni en aning om hur snabbt en olycka kan ske?

Vi klarade oss ändå bra i dag, det är materiella skador, och jag kanske får ett ärr i pannan men det gör inget. Min man, min hund och jag överlevde en krock med en älg, allt annat är sånt som går att ersätta.

Än en gång, tack till dig som hjälpte oss!

undefined
Vår bil efter älgkrocken.
undefined
Vår bil efter älgkrocken.
undefined
Vår bil efter älgkrocken.