Tänk om ni som bestämmer kunde ...

Årbyskolan i Eskilstuna. Arkivbild.

Årbyskolan i Eskilstuna. Arkivbild.

Foto: Veronica Karlsson

Insändare2023-12-19 06:11
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Idag (läs: 13 december) gick Årbyskolans luciatåg av stapeln. In genom Hjärtat, skolans café och samlingsplats tågade 60 tärnor, tomtar, paket, renar, stjärngossar, pepparkaksgubbar, lussebullar och Lucia.

Först fick lågstadiet titta. Förundrade och knäpptysta satt de där och beundrade skaran som sjöng. Sen kom applåderna!

Efter småttingarna följde mellanstadiet och sist högstadiet. Samma sak, knäpptyst och respektfullt för att sedan hylla sina kompisar med applåder. 

Vilka fantastiska ungar vi har här på vår skola, tänkte jag. Vår fantastiska skola.

Tänk om ni som bestämmer över vår framtid kunde komma tidigt en måndagsmorgon och bli välkomnade av en leende årskurs tvåa som stannat för att hålla upp dörren till dig. För så är det på vår fantastiska skola, vi håller upp dörren, oavsett ålder eller om vi känner varandra.

Och tänk om ni som bestämmer över vår framtid kunde gå igenom korridoren en sen tisdagseftermiddag och få ett hej tillbaka av den du möter. Ja, så är det här hos oss, vi hejar på varandra, oavsett om vi känner varandra eller inte.

Tänk om ni som bestämmer över vår framtid kunde sitta i Hjärtat en lunch och upptäcka att här samlas alla högstadiets elever samtidigt och alla våra fina fåtöljer är hela och rena och det inte finns någon skadegörelse. Och tänk att ni också skulle upptäcka hur många lärare och personal sitter här och umgås med eleverna och att eleverna uppskattar vårt sällskap. För just så är det här på Årbyskolan.

Och tänk om ni som bestämmer över vår framtid kunde sitta på Eskilstuna teater en kväll i maj och titta på Årbyskolans egna musikal!

Tänk om ni som bestämmer över vår framtid kunde prata med våra elever om vad de tycker om sin skola och de skulle kunna berätta att de trivs jättebra och känner sig trygga här.

Och tänk om ni som bestämmer över vår framtid kunde förstå hur mycket vi som jobbar här kämpar för att varenda unge på skolan ska förstå att den är värdefull och kan lyckas i livet.

Vi kommer att slåss för våra elever och vår fantastiska skola. Ni som bestämmer över vår framtid och som nu har bestämt att vi kanske inte har någon, kom och hälsa på!

Vi kommer att hålla upp dörren och heja på er också.