Tänk till innan du flyttar till Skogstorp

Signaturen Trötter vill varna för A-traktorernas högljudda nattaktiviteter i Skogstorp. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Signaturen Trötter vill varna för A-traktorernas högljudda nattaktiviteter i Skogstorp. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Insändare 4 juli 2023 08:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag måste ge er som har funderingar på att flytta till det nya boendet vid skolan i Skogstorp, några varningens ord. Överväg det noga.
I Skogstorp har vi i perioder ett återkommande problem med både A traktorer och vanliga bilar, vilka brukar framföras av unga med nytaget körkort.
Problemet består i att man under kvällstid och nattetid samlas och hänger på Skogstorpsskolans parkering. 
Majoriteten av de som vistas där är trevliga ungdomar som inte stör på något vis. Vi vet alla att de flesta ungdomar som kör EPA/A traktor, är killar och tjejer som inte utgör några problem förutom kanske en och annan köbildning på Västerleden och andra ställen i samband med omkörning
Men det finns tyvärr även någon eller några enstaka individer som kvällar och nätter spelar i högtalarna med en volym som matchar vilken utomhuskonsert som helst. 
Man varvar motorn, sladdar, tutar helt obefogat, och så vidare.
Här fylls det dessutom successiv på med nyblivna 15-åringar som har den läggningen. Att prata med dem om de här frågorna brukar inte ge utdelning. Givetvis otroligt störande för oss som bor i området som vill kunna sitta utomhus på kvällarna utan att lyssna på EPA-dunk på hysteriskt hög volym, och man kanske även vill sova på nätterna. (Som sagt, läs det här noga, ni som överväger att flytta till de nya boenden som byggs i Skogstorp). 

Det här problemet har påtalats flera gånger, under flera år, senast under våren där ansvariga från polisen, trygghetssamordnare, K-fast och skolan har träffat boende i området och diskuterat åtgärder. Skolan kan givetvis inte ansvara för vad som sker utanför skoltid. 
Nu är sommaren här och situationen har redan spårat ur. Det är ofta ett jäkla oväsen från kl 23.30 till kl 3 på natten. 
Den enklaste och mest rimliga lösningen på problemet vore ju förstås att de föräldrar som skaffar både fordon och högtalare till sina barn, även tar ansvar för att sakerna används på ett vettigt sätt. 
Men eftersom det uppenbarligen inte går att förvänta sig att föräldrar tar något ansvar i den här frågan, hoppas man som skattebetalare att ansvariga myndigheter agerar och att man gör det snabbt. 
Det finns onekligen större problem i världen, och vi alla förstår att både polisen och Avarn Security (vilka enligt uppgift är de som har ansvar för bevakning) har fullt upp i dessa dagar. 
Men så här kan vi inte ha det. 
Som sagt: Det är kl 23.30 det börjar. Välkomna alla att komma för att se/lyssna på showen.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa